Wat?

Evenwichtig eten en voldoende bewegen zijn essentieel in een gezonde levensstijl. De actieve voedingsdriehoek geeft je een idee van wat je dagelijks zou moeten eten. De actieve voedingsdriehoek maakt ook duidelijk hoeveel je per dag moet bewegen.

De aanbevelingen zijn opgesteld voor iedereen vanaf 6 jaar. Wie zware fysieke arbeid doet, intensief sport of een bepaald dieet moet volgen, raadpleegt best een diëtist(e) voor een advies op maat. Die kan je helpen bij de keuze, hoeveelheid en variatie van voedingsmiddelen.

Een voedingsmiddel is opgebouwd uit verschillende voedingsstoffen. Eén enkel voedingsmiddel bevat nooit alle vereiste voedingsstoffen. Wie gevarieerd en evenwichtig eet verschaft zijn lichaam alle nodige energie en voedingsstoffen om optimaal te functioneren.

De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: de groep lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en de restgroep.De essentiële gekleurde voedingsgroepen zijn onmisbaar in een evenwichtige voeding. Het topje van de actieve voedingsdriehoek, de restgroep, is een toemaatje.

info homepage vigez.be aanbeveling tips actueel info de driehoek tests voor 8 jaar en ouder